Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tilintarkastajien laaduntarkastusten tulokset

Tilintarkastajan laaduntarkastuksen lopullinen tulos voi olla joko hyväksytty tai hylätty. Jos kummankaan tulosluokan kriteerit eivät täyty, laaduntarkastusta jatketaan uusintatarkastuksella.

Vuoden 2019 laaduntarkastuksista 3.3.2020 mennessä on 85 tilintarkastajaa (55%) saanut hyväksytty-tuloksen ja kolme on hylätty (2%). Uusintatarkastuksella jatketaan 67 tilintarkastajan (43%) laaduntarkastusta. Laadunvarmistusyksikössä on 20 laaduntarkastuksen käsittely kesken 3.3.2020.

Laaduntarkastuksen tulokset 2019

Laaduntarkastuksen tulokset 2019

Kolmesta hylätty-tuloksesta yhdessä tapauksessa tilintarkastaja ei ollut korjannut uusintatarkastukseen johtaneita puutteita. Tehdyn uusintatarkastuksen perusteella tilintarkastajan toiminnassa havaittiin edelleen olennaisia puutteita. Yhden hylätty-tuloksen perusteena oli tilintarkastuskertomuksessa annettu selvästi virheellinen lausunto. Yhdessä tapauksessa hylätty-tuloksen saaneen tilintarkastajan toiminnassa havaitut puutteet tai virheellisyydet olivat niin olennaisia, että ne vaativat välittömiä valvontatoimenpiteitä.

Tilintarkastusvalvonta on julkaissut tulosluokkien kriteerit prh.fi-verkkosivuilla.

Lue lisää laaduntarkastuksen tulosluokkien kriteereistä.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 07.02.2023