Tee rekisteröintikielto, anna suostumus vastuuhenkilöksi tai peruuta rekisteröintikielto

Meille PRH:ssa on tärkeää, että asiakkaamme voivat suojautua mahdollisilta väärinkäytöksiltä.

Rekisteröintikielto on PRH:n palvelu, jolla voit suojautua huijauksia vastaan. Jos epäilet henkilötietojesi väärinkäyttöä tai haluat välttyä mahdollisilta väärinkäytöksiltä, voit pyytää rekisteröintikieltoa. Tällöin sinua ei merkitä yrityksen tai yhteisön vastuuhenkilöksi kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin tai säätiörekisteriin ilman erillistä suostumustasi.

Ilmoitukset sujuvasti netissä

Voit luotettavasti ja kätevästi tehdä rekisteröintikiellon PRH:n nettilomakkeella. Lomakkeella ilmoitat kiellon haluamiisi PRH:n ylläpitämiin rekistereihin: kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin ja säätiörekisteriin. Rekisteröintikielto on voimassa toistaiseksi, mutta voit milloin tahansa peruuttaa sen.

Uusina toimintoina voit myös antaa palvelun kautta suostumuksesi vastuuhenkilöksi sekä peruuttaa rekisteröintikiellon.

Jos sinulla on rekisteröintikielto, ja sinut ilmoitetaan yrityksen tai yhteisön vastuuhenkilöksi, otamme yhteyttä ilmoituksen tekijään suostumuksen järjestämiseksi. Annat suostumuksesi PRH:n nettilomakkeella. Suostumus koskee vain ilmoituksen tehneen yrityksen vastuuhenkilön tehtäviä.

PRH ei rekisteröi rekisteröintikieltoa, suostumusta tai kiellon peruuttamista sähköpostiviestin perusteella.

Rekisteröintikieltoon liittyvät ilmoitukset edellyttävät vahvaa tunnistamista, jota varten sinulla täytyy olla suomalainen henkilötunnus sekä lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti).

Lue tarkemmat ohjeet rekisteröintikiellon tekemisestä ja peruuttamisesta sekä suostumuksen antamisesta.

Tietovuodon uhrin palvelut Suomi.fi:ssä

PRH on mukana kehittämässä tietovuodon uhreille palvelua Suomi.fi-verkkopalvelussa. Digi- ja väestötietoviraston koordinoiman hankkeen tarkoituksena on luoda tieto- ja asiointikokonaisuus, josta kansalainen saa yhdestä paikasta toimintaohjeet silloin, jos epäilee henkilötietojensa joutuneen vääriin käsiin.

Palvelu on tarkoitus toteuttaa vuoden 2021 aikana.

Lue lisää Suomi.fi:n uudesta tieto- ja asiointikokonaisuudesta.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 20.05.2021