Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tilintarkastajatutkinnot 2020 järjestetty onnistuneesti

x
Kuva: Shutterstock

Poikkeuksellisesta korona-ajasta huolimatta tilintarkastajatutkintoihin osallistui elo- ja syyskuun tutkintotilaisuuksissa runsaasti kokelaita.

Sekä tilintarkastuksen perustutkinnossa (HT-tutkinto) että erikoistumistutkinnoissa (KHT- ja JHT-tutkinnot) oli edellisvuotta enemmän osallistujia. Moni kokelas osallistui tänä syksynä sekä perustutkintoon että erikoistumistutkintoon.

Siirtymäkauden tutkintoja järjestettiin tänä vuonna viimeistä kertaa. Siirtymäkokeessa ja keskeneräisessä KHT-tutkinnossa oli yhteensä 10 kokelasta.

Tilintarkastajatutkintojen osallistujamäärät 2019–2020

Tutkinto Kokelaita vuonna 2020 Kokelaita vuonna 2019
HT-tutkinto 178 170
KHT-tutkinto 134 112
JHT-tutkinto 10 8
Siirtymäkoe 7 9
Keskeneräinen KHT-tutkinto 3 5
Keskeneräinen HTM-tutkinto - 2
JHTT-tutkinto
-
1
Yhteensä
332
307

Tutkintotilaisuudet turvallisesti erikoisjärjestelyin

Tutkinnot järjestettiin poikkeuksellisen korona-ajan takia erikoisjärjestelyin. Ehdottomana vaatimuksenamme oli se, että tutkintotilaisuus oli koronaviruksesta huolimatta kaikille mahdollisimman turvallinen.

Varauduimme tilaisuuteen muun muassa lähettämällä kokelaille etukäteen ohjeet järjestelyistä. Koronavirukseen sopivien oireiden perusteella kokelaat saivat peruuttaa osallistumisensa ilman lääkärintodistusta viime hetkeen saakka. Sijoitimme kokelaat mahdollisimman väljästi luokkiin ja jonottaessa muistutimme turvaväleistä. Kokelaiden kohtaamisia minimoimme sillä, että kokelaat ohjattiin luokkiin odottamaan tutkintojen alkua. Lisäksi ruokapisteiden määrää lisättiin. Käsien desinfiointimahdollisuus oli joka luokassa ja ruokapisteellä. Muistutimme myös käsien pesun tärkeydestä.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 25.09.2020