Innovaatioseteli ja PRH:n tutkimuspalvelut

Tekesin myöntämällä uudella innovaatiosetelillä voi ostaa PRH:n tarjoamia tutkimuspalveluja, esimerkiksi uutuustutkimuksen ja patentoitavuuden arvioinnin.

Tekesin 3.10. lanseeraama innovaatioseteli on tarkoitettu innovaatiotoimintaa käynnistäville pk-yrityksille. Innovaatiosetelillä voi ostaa uutta tietoa ja osaamista yritykseen innovaatiopalveluja tarjoavilta yrityksiltä ja organisaatioilta, kuten PRH:lta. Innovaatioseteliä haetaan Tekesiltä, ja sillä voi ostaa palveluja korkeintaan 5 000 euron (+ ALV) arvosta.

Oletko patentoimassa? Oletko lanseeraamassa uutta tuotetta?

PRH tarjoaa monipuolisia tutkimuspalveluja, jotka sopivat erinomaisesti juuri innovatiivisille pk-yrityksille.

Tutkimuspalvelut


Esimerkiksi uutuustutkimus soveltuu keksinnön uutuuden selvittämiseen ennen patenttihakemuksen laatimista. Uutuustutkimuksen lisäpalveluna voi tilata patentoitavuuden arvioinnin, joka sisältää alustavan arvion keskeisimpien patentoitavuusehtojen eli uutuuden, keksinnöllisyyden ja teollisen käyttökelpoisuuden täyttymisestä.

Uutuustutkimusta tai laajempaa tekniikan tason selvitystä voidaan käyttää myös innovaatiotoiminnan alkuvaiheessa. Patenttitietokannoista on mahdollista löytää muiden kehittämiä ratkaisuja omiin tuotekehityksen ongelmiin. Aikaisempien ratkaisujen tunteminen auttaa niin tuotekehityksen suunnittelussa kuin oman innovaatiotoiminnan kohdistamisessa.

Tutkimuspalveluja voi hyödyntää, vaikka tähtäimessä ei olisikaan patentin hakeminen. Jos yritys on lanseeraamassa uutta tuotetta, voi toimintavapausselvityksen avulla etsiä olemassa olevia patentteja, joita mahdollisesti loukattaisiin kyseisellä tuotteella. Loukkausriskien minimointi voi säästää suuriltakin kustannuksilta tulvaisuudessa.

Innovaatioseteliä voi käyttää myös mallin tai tavaramerkin ennakkotutkimuksiin. Mallin ennakkotutkimuksessa etsitään Suomeen kohdistuneita mallirekisteröintejä ja hakemuksia, jotka muodostaisivat esteen oman mallin rekisteröinnille. Vastaavasti tavaramerkin ennakkotutkimuksessa tutkitaan merkin erottamiskyky ja mahdolliset rekisteröinnin esteet. Molemmat tutkimukset soveltuvat hyvin tilattaviksi ennen varsinaisen hakemuksen jättämistä.

Tarkempia tietoja PRH:n tutkimuspalveluista saa verkkosivuiltamme:

www.prh.fi/fi/patentit/palvelut_ja_tietokannat/tutkimuspalvelut.html
www.prh.fi/fi/mallioikeudet/ennakkotutkimus.html
www.prh.fi/fi/tavaramerkit/tavaramerkinhakijalle/ennakkoontutkiminen.html

Tietoa innovaatiosetelistä Tekesin sivuilta: www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatioseteli/

Lisätietoja:


Olli Sievänen
Johtava neuvontainsinööri
Patentti- ja rekisterihallitus
Puh. 09 6939 5438
etunimi.sukunimi (at) prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 29.05.2020