Tilintarkastuksen laatupäivä järjestettiin ensimmäisen kerran

Kuva: Shutterstock

Kutsuimme vieraaksemme laaduntarkastuksessa olleita tilintarkastajia sekä tilintarkastusyhteisöjen laatuorganisaatioiden edustajia viettämään kanssamme syksyisen perjantaipäivän 7.9. tilintarkastuksen laatuun liittyvien teemojen parissa.

Aiheina käsiteltiin liikevaihdon ja vaihto-omaisuuden tarkastukseen liittyviä ongelmakohtia, pohdittiin olennaisuuden määrittämistä ja data-analytiikan sekä analyyttisen tarkastuksen kiemuroita ja sitä, miksi johdannaisia pitää tarkastaa. Päivän päätteeksi käytimme vielä hetken rahanpesulain velvoitteiden parissa.

Meitä oli paikalla viiteen pöytäryhmään jakautuneena 28 vierasta ja jokaisessa pöydässä myös yksi tai kaksi tilintarkastusvalvonnan laadunvarmistuksen asiantuntijaa kirjaamassa muistiin keskustelussa esiin nousseita kommentteja ja ajatuksia. Keskustelu pöydissä oli vilkasta ja muistiinpanoja syntyi runsaasti. Käymme vielä läpi kaikki muistiinpanomme ja julkaisemme marraskuussa pidettävän toisen tilaisuuden jälkeen yhteenvedon laatupäivien annista. Suuret kiitokset vielä kaikille osallistujille arvokkaista mielipiteistänne ja kommenteistanne!

Laatupäivään osallistuneilla oli mahdollisuus antaa palautetta tilaisuuden jälkeen. Odotimme palautetta mielenkiinnolla, sillä järjestimme laatupäivän ensimmäistä kertaa. Saamamme palaute oli pääosin positiivista. Tilaisuuden kokonaisarvio oli 4,11 asteikolla 1–5. Kiitosta saimme mm. tilaisuuden keskustelevasta luonteesta ja käsitellyistä aiheista. Osa mukana olleista jäi kaipaamaan tarkempia kannanottoja tai ohjeistusta esimerkiksi olennaisuuden määrittämiseen tai julkishallinnon tilintarkastukseen liittyen. Kiitos kaikille palautetta antaneille!Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 06.05.2020