Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Saavutettavuusseloste: Tavaramerkkitietopalvelu

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) pyrkii takaamaan tavaramerkkitietopalvelun saavutettavuuden lain edellytysten mukaisesti (laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019Avautuu uuteen välilehteen). PRH tekee jatkuvasti työtä palvelun saavutettavuuden parantamiseksi. Päivitämme tätä selostetta tarpeen mukaan.

Tämän saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 7.8.2020.

Seloste perustuu:

 • kolmannen osapuolen (Eficode Oy) tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkosivusto direktiivin (EU) 2016/2102 vaatimukset, sekä
 • PRH:n omaan arvioon siitä, että suurin osa kolmannen osapuolen tekemän arvioinnin puutteista on korjattu kolmannen osapuolen ohjeiden mukaisesti.

Mikä on saavutettavuuden tila?

Tämä verkkopalvelu täyttää pääosin lain vaatimukset (laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019Avautuu uuteen välilehteen). Tavaramerkkien kuvat, äänet ja videot eivät kuitenkaan niiden luonteen johdosta ole saavutettavia. Muu puute saavutettavuudessa on mainittu alla.

Ei-saavutettava sisältö

Alla olevat toiminnot eivät ole vielä saavutettavuusvaatimusten mukaisia, mutta korjauksia puutteisiin selvitetään ja toteutetaan palvelun jatkokehityksessä:

 1. (WCAG 1.1.1. 1.3.1) Hakutulossuodatinnäkymän käyttäminen ruudunlukijalla haasteellista.
 2. (WCAG 1.3.1) Ohjelmallinen toteutus ei paikoin vastaa sivun visuaalista ulkoasua. Visuaalisesti taulukkomuotoista sisältöä ei ole merkitty asianmukaisella tavalla.
 3. (WCAG 1.4.3) Puutteita värien kontrasteissa.
 4. (WCAG 3.1.2) Käyttöliittymän kielivalinnasta poikkeavalla kielellä olevaa sisältöä ei ole kaikilta osin merkitty ohjelmallisesti.
 5. (WCAG 2.4.2) Kaikkien sivujen otsikoinnit eivät ole uniikkeja, eivätkä sisällä palvelun nimeä.
 6. (WCAG 1.3.1) HTML-otsikoinnin tasoja ei kaikilta osin ole käytetty loogisesti.
 7. (WCAG 4.1.2) Eri hakutulosnäkymiä valitsevissa ikoneissa ei ole merkitty aktiivista ikonia ohjelmallisesti tai visuaalisesti.
 8. (WCAG 2.4.7, 2.2.1) Palvelun yläpalkissa aktiivisen elementin ilmaisemiseen käytetyt värit eivät ole tarpeeksi näkyviä.
 9. Päivämäärävalitsimen käyttäminen ruudunlukijalla ja näppäimistöllä on haasteellista.
 10. Popover-ikkunat: Aria-describedby ei toimi oletetusti.

Miten voit antaa palautetta puutteista saavutettavuudessa?

Jos huomaat prh.fi-verkkosivustolla puutteita saavutettavuudessa, niin anna ensin palautetta meille PRH:een. Vastaukseen voi kulua 14 päivää. PRH:n palauteryhmä vastaa palautteiden käsittelystä. Siirry antamaan palautetta prh.fi:ssä olevista saavutettavuutta koskevista puutteista.

Jos et ole tyytyväinen PRH:lta saamaasi vastaukseen tai et saa PRH:lta vastausta lainkaan 14 päivän aikana, voit tehdä ilmoituksen saavuttavuutta valvovalle viranomaiselle Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.Avautuu uuteen välilehteen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fiAvautuu uuteen välilehteen
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000


Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 10.02.2023