Kuuntele podcast


Podcastit

Aloittavalle yrittäjälle:

Apua yrityksen perustamiseen - kuuntele nyt - kesto noin 4 min.

Podcastissa haastatellaan Uusyrityskeskuksen ja PRH:n asiantuntijaa.

Tavaramerkillä yritykselle varmuutta - kuuntele nyt - kesto 4 min.

Podcastissa haastatellaan PRH:n asiantuntijaa. Podcastit juontaa Arttu Kuivanen.

Arvokasta tietoa -podcast-sarja:

PRH:n arvokasta tietoa -podcast-sarja nostaa esille yrityksille ja yhteisöille tärkeää tietoa liittyen erilaisiin oikeuksiin, kuten tavaramerkkeihin, patentteihin, malleihin ja hyödyllisyysmalleihin. Podcastissa haastatellaan asiantuntijoita, joilta saa selkeät neuvot eri asioiden hoitamiseen. Lisäksi podcast palvelee omien oikeuksien suojelemisen pohdinnassa, kun oma yritys tai yhteisö on sellaisessa vaiheessa, että näiden asioiden miettiminen on ajankohtaista.

Podcastin juontavat toimittajat Sanna Mämmi ja Riina Rinkinen.

5. jakso

Tilinpäätös kaupparekisteriin: mitä, miksi ja milloin?

Yrittäjä: Tiesitkö, että kaikkien osakeyhtiöiden ja osuuskuntien täytyy ilmoittaa tilinpäätöksensä kaupparekisteriin, joko veroilmoituksen mukana tai erikseen. Myös pöytälaatikossa olevan osakeyhtiön täytyy ilmoittaa tilinpäätöksensä.

Velvollisuus ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin koskee myös monia muita yritysmuotoja.

Miksi tilinpäätös täytyy ilmoittaa? Miten varmistat, että yrityksesi tilinpäätös on kaupparekisterissä? Entä mitä teet, jos saat PRH:lta tilinpäätöstä koskevan kirjeen? Sanna Mämmin haastattelussa PRH:n tarkastaja Sari Laajaranta ja erityisasiantuntija Juho Mäkinen vastaavat näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Kuuntele nyt - kesto 12 min.

4. jakso

Mallioikeudella suojaat tuotteesi ulkomuodon

Suojaa muotoilusi

Mikä on mallioikeus? Kenelle mallioikeus kuuluu? Mitä voin suojata mallioikeudella? Miten mallioikeus eroaa muista suojamuodoista kuten tavaramerkistä, hyödyllisyysmallista tai tekijänoikeudesta?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen tästä podcastista. Sanna Mämmin haastateltavana ovat suomalainen sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttila ja PRH:n yksikön esimies Olli Teerikangas.


Kuuntele nyt - kesto noin 24 min.

3. jakso

Tietokoneohjelmien patentoinnin ABC


Kehitätkö työksesi tietokoneohjelmia? Tiedätkö, että tietokoneohjelmia on tietyin edellytyksin mahdollista suojata myös patentilla? Mitä nämä edellytykset ovat ja miten patenttia haetaan? Mikä on patentin merkitys haltijalleen? Entä paljonko patentin hakeminen maksaa Suomessa ja ulkomailla?


Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaavat Sanna Mämmin haastattelussa PRH:n johtavat tutkijainsinöörit Olli-Pekka Piirilä ja Antti Salmela.

Kuuntele nyt - kesto noin 29 min.

2. jakso

Edunsaajailmoitus kaupparekisteriin - 300 000 yrityksen uusi velvoite


Yritysten täytyy ilmoittaa kaupparekisteriin tiedot edunsaajistaan. Uusi velvollisuus koskee noin 300 000 yritystä, esimerkiksi kaikkia osakeyhtiöitä. Miksi tiedot täytyy ilmoittaa? Mitä yritysmuotoja uusi velvollisuus koskee? Ja ennen kaikkea – kuka on yrityksen edunsaaja?


Riina Rinkisen haastattelussa on vieraana PRH:n lakimies Juuso Pöntinen.

Kuuntele nyt - kesto noin 13 min.

1. jakso

Tavaramerkki - Milloin sitä tarvitaan?

Tavaramerkki saattaa olla monelle arvoitus, kun ei oikein tiedä missä vaiheessa sille kannattasi hakea rekisteröintiä ja mitä hyötyä siitä olisi. Oma yritys saattaa kehittää nimen tuotteelleen, aloitetaan tuotekehitys ja markkinointi, mutta jossain vaiheessa huomataankin, että kyseinen nimi on jo jonkun toisen yrityksen rekisteröimä. Kaikki työ on mennyt tällöin hukkaan. Missä vaiheessa tavaramerkin rekisteröintiä kannattaa hakea? Minkälainen tavaramerkin tulisi olla? Miksi tavaramerkin rekisteröiminen on tärkeää?

Sanna Mämmin haastattelussa on vieraana PRH:n neuvontalakimies Tuulimarja Myllymäki.

Kuuntele nyt - kesto noin 18 min. (mp3, 16,99 Mt)Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 03.07.2020