Yrityksen digitalous

Työ- ja elinkeinoministeriön alaisessa Yrityksen digitalous (Real Time Economy, RTE) -hankkeessa toteutetaan digitalouden edellyttämät infrastruktuuri, ratkaisut ja palvelut.

PRH toteuttaa hankkeen yhdessä Verohallinnon ja Valtiokonttorin kanssa. Viranomaisista mukana ovat myös Digi- ja väestötietovirasto sekä Tilastokeskus. Lisäksi hankkeeseen osallistuu laaja joukko yksityisiä toimijoita.

Hankkeen toimikausi on 2021–2024.

Hankkeen tavoitteet

Visiona on kansallinen, muiden Pohjoismaiden kanssa yhteentoimiva yritysten digitalouden ekosysteemi. Siinä verkkolaskut, sähköiset kuitit ja muut yrityksen taloustiedot liikkuvat eri osapuolten välillä saumattomasti, reaaliaikaisesti ja turvallisesti.

Hankkeessa rakennetaan rajapintaratkaisuja ja palveluja, joissa liiketoiminnan asiakirjat liikkuvat automaattisesti ja saumattomasti. Ratkaisut suunnitellaan yhteistyössä yksityisen sektorin kanssa.

Yritysten digitalous tarjoaa lisäarvoa yrittäjälle. Hankkeen tavoitteiden toteutuessa yrittäjällä jää enemmän aikaa varsinaiselle liiketoiminnalle.

Taloushallinnon digitalisoitumisen edut näkyvät myös järjestelmä- ja ohjelmistoyrityksille, mikroyrityksille ja näiden edunvalvojille, pankeille ja muille luottolaitoksille, tietopalveluyrityksille sekä viranomaisille.

Lue lisää Yrityksen digitalous -hankkeesta suomidigi.fi-sivuilta.

Hanke koordinoi Nordic Smart Government -työtä Suomessa

Yrityksen digitalous -hanke koordinoi lisäksi pohjoismaisen Nordic Smart Government (NSG) -hankkeen toimeenpanoa Suomessa ja edustaa Suomea Nordic Smart Government -yhteistyössä.

NSG on pohjoismaisten kaupparekisterien hanke, jossa edistetään taloustiedon automatisointia ja hyödyntämistä yritysten kesken ja yrityksiltä viranomaisille. Lue lisää NSG-hankkeesta.

Ajankohtaista hankkeesta

Reaaliaikatalouden tilannehuone 8.6.2021

Yrityksen digitalouden tavoitteita esitellään Reaaliaikatalouden tilannehuone -webinaarissa 8.6.2021. Katso webinaarin tallenne Verohallinnon YouTube-kanavalla.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 21.07.2021