Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yhteishallinnoinnin kehittämisen neuvottelukunta

Tekijänoikeuden yhteishallinnoinnin kehittämisen neuvottelukunta seuraa ja arvioi tekijänoikeuden yhteishallinnointia koskevien käytäntöjen kehittymistä. Neuvottelukunta myös edistää hyvien käytäntöjen noudattamista ja antaa suosituksia alalla noudatettavista menettelytavoista ja standardeista.

Vaihtoehtoisten riidanratkaisumenettelyjen hyödyntäminen yhteishallintolain piiriin kuuluvien riitojen käsittelyssä on myös asia, joka kuuluu neuvottelukunnan tehtäviin. Lisäksi neuvottelukunta avustaa opetus- ja kulttuuriministeriötä ja PRH:ta yhteishallinnointilain ja EU:n kollektiivihallinnointidirektiivin piiriin kuuluvissa asioissa.

Neuvottelukunnassa on yhteishallinnointijärjestöjen, oikeudenhaltijoiden, teosten käyttäjien ja viranomaisten edustajia. Puheenjohtajana toimii tekijänoikeusneuvos Viveca Still opetus- ja kulttuuriministeriöstä, ja sihteeri on PRH:sta. Tutustu tekijänoikeuden yhteishallinnoinnin kehittämisen neuvottelukunnan kokoonpanoon opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivustolla.Avautuu uuteen välilehteen

Neuvottelukunta kokoontuu asioiden käsittelyn edellyttämällä tavalla vähintään kaksi kertaa vuodessa. Tutustu neuvottelukunnan suosituksiin. Tutustu neuvottelukunnan pöytäkirjoihin.

Valtioneuvosto on asettanut neuvottelukunnan 10.12.2017 alkavaksi kolmivuotiskaudeksi. Neuvottelukunnan asettamisesta on säädetty tekijänoikeuden yhteishallinnointilain 62 §:ssä. Lue lisää tekijänoikeuden yhteishallinnointilaista Finlex-säädöstietopankista.Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 17.04.2020