Oikeiden yritysten löytäminen

Sinun täytyy löytää oikeankokoisia yrityksiä, joille voit tarjota lupauksen suuresta markkinaosuudesta tai paremmasta tuotevalikoimasta. Ihanteellisin yritys saattaa olla suuri yritys, mutta luultavimmin se on pieni yritys, jolla on kasvutavoitteita.

Ota tehtäväksesi selvittää, mitkä yritykset ovat aktiivisia kohdemarkkinoillasi ja kuinka ne sijoittuvat tuotevalikoimansa, markkinaosuutensa, kokonsa ja liikevaihtonsa suhteen. (Patenttitietokanta on hyvä nimien lähde. Keskity relevantin tekniikan alueen patentteihin ja saatat löytää patentinhakijoiden joukosta paljon enemmän aktiivisia yrityksiä kuin aiemmin tiesitkään.)

Analysoituasi kaiken saatavilla olevan tiedon yrityksistä – ehkä asiantuntijan avulla – sinun pitäisi pystyä tekemään lista lähestyttävistä yrityksistä. (Voi olla helpompaa aloittaa niistä, jotka ovat lyhyen matkustusmatkan päässä. Asiantuntijankin saattaa olla helpompi lähteä mukaasi neuvotteluihin!)

Oli listallasi kuinka monta yritystä tahansa, tuloksena saattaa olla yritysten täydellinen mielenkiinnon puute. Jos kaikki yritykset hylkäävät keksintösi, mutta oma luottamuksesi pysyy edelleen korkeana, voi olla aika ryhtyä vakavasti miettimään lisensiointistrategian muuttamista liiketoiminnan aloittamisstrategiaksi.

Kannaltasi ihanteellisin yritys on luultavimmin pieni yritys, jolla on kasvutavoitteita.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 08.12.2016