Tiimin hankinta

Voit rakentaa tiimin esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  • Käytä sukulaisia ja ystäviäsi - ihmisiä, joiden kyvyt ja persoonallisuudet tunnet hyvin.
  • Luo asiantuntijatiimi, jonka voit kutsua koolle tarvittaessa. Esimerkiksi tuotesuunnittelija, prototyypin valmistaja ja kirjanpitäjä. Heillä on omat päivätyönsä, joten pidä heidät projektistasi ajan tasalla, jos haluat heidän olevan tehokkaita lyhyellä varoitusajalla.
  • Ota yhteyttä paikalliseen keksijäyhdistykseen ja katso, voisitko saada tiimiisi jäsenen heidän verkostoistaan. Verkostoista saattaa löytyä esimerkiksi eläkkeellä olevia ammattilaisia, jotka etsivät uusia haasteita.
  • Jos on kyse suuremmasta projektista, muodosta virtuaaliyritys, jossa on ammattijohto, joka alkaa toimia vasta siinä vaiheessa, kun sijoitukset ovat saatavilla.

Kuinka sitten rakennatkaan tiimisi, sinun täytyy pystyä vakuuttamaan heidät siitä, että ideallasi on hyvät kaupallistamismahdollisuudet. Jos et onnistu vakuuttamaan tiimiäsi, sinulla ei ole kovin suuria mahdollisuuksia vakuuttaa sijoittajia.

Sinun tulee päättää, miten tiimin jäsenet palkitaan tulevilla tuotoilla. Tee sopivan lakiavun kanssa palkkiosopimukset, jotka kaikki voivat hyvillä mielin allekirjoittaa.

Sinun tulee pyytää kaikkia tiimin jäseniä allekirjoittamaan salassapitosopimus ennen kuin annat heille pääsyn avaintietoon. (Poikkeuksena asianajajat, lakimiehet ja patenttiasiamiehet, joiden ammattikäytäntö vaatii luottamuksellisuutta.)

Oli tiimisi minkälainen tahansa, sinun on vakuutettava sen jäsenet siitä, että ideallasi on hyvät kaupallistamismahdollisuudet.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 07.12.2016