Kuinka paljon rahaa tarvitset?

Useat keksijät vaikeuttavat rahoituksensaantimahdollisuuksiaan pyytämällä epärealistisia summia - liian pienten summien pyytäminen voi olla yhtä epärealistista kuin liikaa pyytäminen.

On tärkeää laskea keksinnön kehittämiskustannukset niin tarkasti ja täydellisesti kuin pystyy. Se ei ole ehkä helppoa, mutta kuka tahansa, jolla on kokemusta investointiehdotuksien vastaanottamisesta, tietää heti, oletko näin tehnyt.

Saattaa olla avuksi etsiä laajalti ammattineuvoja kaikkien uuden tuotteen tai teknologian kehittämiseen liittyvien kustannusten tunnistamiseksi. Jos et ole sitä koskaan aiemmin tehnyt, on helppo aliarvioida tai jättää vahingossa pois tärkeitä kustannuseriä.

Sinun ei tarvitse määrittää kustannuksia eurolleen, mutta sinun tarvitsee näyttää summat niin, että kokeneempi voi lukuja katsoessaan todeta: "Näinhän se suurin piirtein on."

Esimerkiksi merkittävä kustannus saattaa olla patentointikulut. Ne ovat helposti ennustettavissa usealle vuodelle, joten näistä kuluista saa realistisen kuvan kysymällä asiaa vaikka patenttiasiamieheltä.

Omiin elinkustannuksiisi ei kannata rahaa pyytää. Monet sijoittajat katsovat tämän lisäävän heidän riskiään, mutta pienentävän omaasi. Jos et itse ole valmis tekemään uhrauksia keksintösi vuoksi, sijoittajat saattavat kyseenalaistaa oman sitoutumisesi keksintöösi. Jos tietynlainen henkilökohtainen tulo on sinulle välttämätön, sinun tulee kirjata se liiketoimintasuunnitelmaasi.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 07.12.2016