Keksinnön esittelystrategia

Yritä välttää

  • pakkomielteistä salailua
  • maksun vaatimista ennen idean esittelyä.

Harvat ihmiset haluavat tai pystyvät auttamaan sinua, jos käytät näin kielteistä taktiikkaa. Sen sijaan sinun kannattaa toimia näin:

Ennen kuin puhut yrityksille tai yksityisille henkilöille ilman luottamuksellisuutta (= ilman allekirjoitettua salassapitosopimusta), päätä tarkkaan, kuinka paljon voit kertoa ilman, että tuot esiin ratkaisusi keksinnöllisiä yksityiskohtia. Keksinnön yleisen tason kuvailu ("se on uusi hiirenloukku") saattaa olla turvallista; jos kerrot, mitä uutta keksinnössä on, olet jo vaarallisilla vesillä.

Mitä enemmän puhut ideasi teknisistä ominaisuuksista, sitä suurempi on riski salaisuuksien julkituloon. Yritä sen sijaan keskittää esittelysi keksintösi tuomiin kilpailuetuihin: esimerkiksi "Se on halvempi", " Se on luotettavampi", "Sitä on helpompi käyttää".

Ole diplomaattinen mutta tiukka esittelyn rajoittamisen suhteen. Jos henkilöt, joille puhut, haluavat lisää yksityiskohtia, vaadi, että he allekirjoittavat salassapitosopimuksen. Jos he eivät suostu allekirjoittamaan, lähde pois! Vaikka he allekirjoittaisivat, julkista niin vähän kuin mahdollista.

Vaikka sinulla olisi salassapitosopimus suojanasi, ole varovainen, mitä paljastat keksinnöstäsi oman alasi asiantuntijoille. He saattavat tarvita vain yhden tai kaksi pientä yksityiskohtaa arvatakseen keksintösi alkuperäiset ominaisuudet.

Päätä tarkkaan, kuinka paljon voit kertoa ilman, että tuot esiin ratkaisusi keksinnöllisiä yksityiskohtia

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 05.12.2016