Ketkä ovat kilpailijoitasi?

Käyttämällä internetiä pitäisi olla aika helppo löytää kilpailevia tuotteita ja teknologioita mistä päin maailmaa tahansa. Älä jätä tuotetta huomiotta vain siitä syystä, ettei sitä myydä kotimaassa. Markkinat ovat nykyisin kansainväliset ja vain yhdessä maassa myytävät tuotteet saattavat olla kansainvälisillä markkinoilla muutamassa kuukaudessa.

Tekniikan tasoa tutkiessasi tutki kaupat, myyntipisteet, tuotekuvastot jne. Lue toimialan lehtiä ja käy tutustumassa kaupallisiin näyttelyihin tutustuaksesi lanseerattaviin uusiin tuotteisiin sekä saadaksesi selville, mitä ihmiset ostavat ja mitä eivät.

Keskustele sellaisten henkilöiden kanssa, jotka työskentelevät asiaankuuluvalla toimialalla. Kysy heiltä, mitä tuotteita ja menetelmiä he käyttävät ja mitä eivät ja miksi. (Älä tietenkään kerro keksinnöstäsi!) Erityisesti eläkkeelle jääneet asiantuntijat saattavat antaa sinulle arvokasta tietoa, jota he eivät olisi voineet kertoa ollessaan vielä työelämässä. Heillä voi myös olla enemmän aikaa käytettävänä ja jos he pitävät siitä, mitä olet tekemässä, he saattavat ilomielin osallistua projektiisi.

Älä jätä kilpailevaa tuotetta huomiotta vain siitä syystä, ettei sitä myydä kotimaassa.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 07.12.2016