Askel 2: Tuotteiden etsintä

Sinun on selvitettävä, onko markkinoilla jo

  • tuotteita, jotka ovat samanlaisia kuin oma ideasi
  • tuotteita, jotka ratkaisevat saman ongelman (kilpailevat tuotteet).

Käytöstä pois jääneet teknologiat ja tuotteet voivat olla tekniikan tasoa, joten tarkista sekä nykyiset että historialliset tiedonlähteet. Kehitettävät tuotteet, jotka eivät vielä ole markkinoilla, saattavat olla tekniikan tasoa, joten tarkista uutissivustot, ammattilehdet sekä kaupallisten tapahtumien ja näyttelyiden sivut. Seuraa erityisesti akateemista tutkimustoimintaa, koska monet kaupalliset tuotteet saavat alkunsa siellä, useita vuosia ennen kaupallisen tuotteen ilmestymistä.

Sinun tulee tietenkin tehdä tutkimusta myös muualla kuin internetissä – esimerkiksi kaupoissa tai lukemalla kirjoja, vuosikertomuksia, tuotekatalogeja jne.

Keskustele kokeneiden ihmisten kanssa. Näitä voivat olla esimerkiksi jakelijat ja toimittajat, jotka ovat nähneet tuotteiden tulevan ja menevän vuosien aikana ja jotka ovat ehkä nähneet ideasi niiden joukossa. (Ihmiset, jotka ovat jääneet eläkkeelle pitkän uran jälkeen, voivat olla arvokkaita tiedonlähteitä, koska heidän kokemuksensa ulottuu paljon pidemmälle kuin nykyisten toimijoiden.)

Etsi markkinoilla olevien tuotteiden lisäksi myös käytöstä pois jääneitä ja kehitteillä olevia tuotteita.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 07.12.2016