Ammattiapua patenttitutkimuksiin

On suositeltavaa käyttää ammattilaisten tarjoamia patenttitutkimuspalveluita, jos sinulla on varaa niihin. Tällaisia palveluita ovat:

PATLIB (PATent LIBrary-keskukset), Euroopan patenttiviraston jäsenmaiden kansallisten patenttivirastojen ja niiden alueellisten patentti-informaatiokeskusten yhteishanke. PATLIB-verkostossa on yli 320 keskusta ympäri Eurooppaa. Pätevä ja kokenut henkilökunta voi tarjota valikoiman tutkimus- ja muita tietopalveluita.

Useiden kirjastojen ja yritystietopalvelujen tarjoamat tietokantahaut. Monet näistä tuotetaan edullisena julkisena palveluna, mutta hakuja eivät välttämättä tee pätevät tai kokeneet patenttitutkijat.

Kansallisten patenttivirastojen kaupalliset tutkimuspalvelut. Vaihtoehdot ja hinnat vaihtelevat.

Kaupallisten tutkimuspalvelujen tarjoajat. Markkinoilla on useita isoja yrityksiä ja monia pienempiä erikoistuneita konsulttitoimistoja, esimerkiksi PATCOMin jäsenet. Hinnat ja palvelut vaihtelevat, joten tee vertailuja.

Patenttiasiamiesten tekemät tutkimukset. Hinnat vaihtelevat tarvitsemastasi tutkimustyypistä riippuen. Patenttiasiamies voi myös auttaa sinua tutkimustulosten tulkinnassa.

Tutkimustulosten tulkinta on patenttitutkimuksen tärkein vaihe. Pyydä tarvittaessa apua ammattilaiselta.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 07.12.2016