Keksinnön uutuus ja tekniikan taso

Mikä on keksintö?

Jotta ideaasi voidaan pitää keksintönä, vähintään yhden tärkeän osan sen teknologiasta pitää olla aiemmin tuntematon (siis uusi). Ei saa olla mitään todistetta siitä, että ratkaisusi olisi kuvattu aiemmin tai että sitä olisi käytetty joskus samaan tarkoitukseen. Kaiken keksinnön sisältämän teknologian ei pidä olla uutta. Ratkaisu voi olla keksintö, jos olemassa olevia teknologioita yhdistellään uudella tavalla tai käytetään uuteen tarkoitukseen.

Keksinnöllinen elementti saattaa olla vain pieni osa koko ideasta, mutta jos se parantaa idean kaupallisia mahdollisuuksia huomattavasti, kyseessä voi olla tärkeä ja arvokas keksintö.

Monet ihmiset väittävät keksineensä jollekin teknologialle uuden käyttötarkoituksen. Useimmiten heidän ideansa on kuitenkin aiemmin tunnettu. Siksi idea ei voi olla uusi eikä sitä todennäköisesti kannata yrittää kaupallistaa. Keksijä ei yleensä voi suojata ratkaisuaan vahvan immateriaalioikeuden avulla ja harvoilla yrityksillä ja sijoittajilla on mielenkiintoa heikosti suojattua ideaa kohtaan.

Miten saat selville, onko ratkaisusi uusi? Tekemällä tekniikan tason selvityksen.

Vähintään yhden tärkeän osan keksinnöstä pitää olla aiemmin tuntematon.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 05.12.2016