Patenttiasiamiehet

Patenttiasiamiehillä on tärkeä rooli keksintöjen suojaamisessa. Immateriaalioikeudet (IPR) on monimutkainen oikeudenala, jossa on monia vaaranpaikkoja kokemattomalle keksijälle. Patenttiasiamiehen neuvot voivat olla avuksi, kun suunnittelet tehokasta osaamisen suojausstrategiaa, ja välttämättömiä, kun päätät patentoida keksintösi.

Nimestään huolimatta patenttiasiamiehet ovat kaikkien immateriaalioikeuksien asiantuntijoita. He voivat parantaa mahdollisuuksiasi saada onnistunut suoja keksinnöllesi ja voivat toimia edustajanasi ongelmatilanteissa.

Patenttiasiamiehesi pitäisi osata neuvoa sinua kaikissa immateriaaliasioissa niin kotimaassa kuin koko Euroopassa. Jos on kyse immateriaalioikeuksista Euroopan ulkopuolella, useimmat kotimaiset patenttiasiamiestoimistot voivat edustaa sinua tai voivat hankkia sinulle edustajan missä tahansa maassa.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, ettei kukaan patenttiasiamies voi taata sitä, että immateriaalioikeudet toisivat sinulle taloudellista hyötyä. Patenttiasiamiesten asiantuntemus on lailla rajattu. Sinun tai tiimisi muiden asiantuntijoiden on otettava vastuu keksintösi kaupallisesta menestyksestä.

Patenttiasiamiehiltä saat neuvoja sekä kotimaisissa että kansainvälisissä immateriaaliasioissa.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 07.12.2016