Tuotekehitys alihankintana

Konseptiesittelyn kanssa saattaa olla mahdollista lähestyä suurta joukkoa yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet tuotekehitykseen ja prototyyppien tekemiseen. Ne saattavat olla valmiita kehittämään keksintöäsi vastineeksi osuudesta aineettomaan omaisuuteesi.

Tätä ratkaisua kannattaa harkita, jos on selvää, että ideaasi ei voi kehittää edelleen tai edes teettää prototyyppiä ilman lisärahoitusta ja ammattiapua. Yritykset, jotka ovat halukkaita jakamaan tuotekehitysriskit, harkitsevat kuitenkin todennäköisesti vain ideoita, joilla on erinomainen tuotto- ja kasvupotentiaali arvokkailla markkinoilla. Niillä tuskin on kiinnostusta "tavallisiin" kulutustuotteisiin. Tästä syystä ne tyypillisesti hylkäävät suurimman osan heille tarjotuista kehitysideoista.

Näitä yrityksiä ei pidä sotkea keksintöpromoottoreihin (ks. Riskien arviointi). Ne pitäisi kuitenkin valita huolella. Voit aloittaa etsimällä puolueetonta neuvontaa julkisen hallinnon hyväksymiltä teknologian tukiorganisaatiolta. Ja ennen kuin suostut jakamaan aineettomia oikeuksiasi minkäänlaisella sopimuksella, tarvitset ehdottomasti yksityiskohtaisia neuvoja lakimieheltä.

Alihankintaa kannattaa harkita, jos on selvää, että ideaasi ei voi kehittää edelleen tai edes teettää prototyyppiä ilman lisärahoitusta ja ammattiapua.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 07.12.2016