Esiteltävät prototyypit

Nämä ovat prototyyppejä, joita käytät esitelläksesi ideaasi muille – erityisesti mahdollisille sijoittajille tai lisensoijille. Prototyyppien tulee näyttää mahdollisimman valmiilta.

Tämä johtuu pääosin seuraavista syistä:

  • Suurin osa mahdollisista sijoittajista tai lisensoijista haluaa nähdä ideoissa mahdollisimman vähän ratkaisemattomia ongelmia, koska tämä vähentää heidän riskiään.
  • Harvoilla ihmisillä on kyky visualisoida valmis, laadukas tuote vain katsomalla karkeatekoista prototyyppiä.
  • Mitä lähempänä prototyyppisi on valmista tuotetta, sitä enemmän voit saada tietoa ideasi muotoilusta, tuotannosta ja kustannuksista. Tämä tieto on korvaamatonta siinä vaiheessa kun sinun pitää vakuuttaa ihmiset siitä, että ideasi on teknisesti ja kaupallisesti toteuttamiskelpoinen.

Saatat tarvita ammattiapua valmiin prototyypin valmistamisessa esimerkiksi tuotesuunnittelijalta tai prototyyppien tekemiseen erikoistuneelta yritykseltä. Nämä kustannukset kannattaa maksaa, jos saat näin paremmin osoitettua ihmisille keksintösi mahdollisuudet sekä oman ammattimaisuutesi ja sitoutumisesi.

Jos käytät ammattilaisia, yritä kuitenkin välttää tarpeettomia kustannuksia. Täysin uuden prototyypin muotoilu ja valmistaminen on kallista. Voi tulla paljon halvemmaksi käyttää edes joitakin standardikomponentteja tai olemassa olevista tuotteista lainattuja osia. Sinun täytyy määrittää budjetti, jossa laatu ja edullisuus ovat tasapainossa ja sinun pitäisi aina kyseenalaistaa ehdotukset, jotka lisäävät kustannuksia ja jotka parantavat vain vähän tuotteen toimivuutta tai ulkoasua.

Tuotteen tulee näyttää valmiilta, mutta vältä kuitenkin tarpeettomia kustannuksia.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 07.12.2016