Aiesopimus

Aiesopimus on selkeällä kielellä kirjoitettu alustava sopimus. Sen tarkoituksena on määritellä sellaiset luvut, termit ja ehdot, joihin sinä ja yritys olette täysin tyytyväisiä.

Ennen kuin aloitat neuvottelut, sinun tulee tietää millaisen sopimuksen haluat ja sinun tulee myös pystyä perustelemaan se. Joidenkin keksijöiden taktiikka on se, että he vastaavat jokaiseen ehdotukseen “Liian vähän", mutta sen myötä neuvottelut saattavat keskeytyä ennen aikojaan.

Vaikka aiesopimusneuvottelut toimivat usein parhaiten ilman muodollisuuksia tai ilman kummankaan osapuolen laillista edustusta, sinun pitäisi tukeutua taustajoukkojesi - patenttiasiamiehesi ja lakimiehesi - neuvoihin prosessin aikana. Saattaa helpottaa, jos tiimisi muut jäsenet ovat osan ajasta paikalla.

Koska aiesopimus ei ole lopullinen tai laillisesti sitova sopimus, älä koskaan anna yrityksen hyödyntää tai ‘työstää’ aineetonta omaisuuttasi millään tavalla ennen kuin lopullinen sopimus on allekirjoitettu.

Aiesopimus ei ole laillisesti sitova, joten älä anna yrityksen hyödyntää keksintöäsi ennen kuin lopullinen sopimus on allekirjoitettu.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 08.12.2016