Lisenssisopimuksen neuvottelu

Kun yritys on arvioinut keksintösi ja haluaa sen, seuraava askel on lisenssisopimuksen neuvotteleminen.

Sinulla täytyy olla asiantuntija apunasi ellet luota omiin neuvottelijan taitoihisi tai jos lisenssisopimus on vähänkään monimutkainen – jos se esimerkiksi kattaa useita maita. Kysy neuvoa omalta lakimieheltäsi.

Suurin osa lisenssineuvotteluista vie aikaa – usein kuukausia. Neuvottelut saattavat myös aiheuttaa riitoja, koska sinä ja yritys olette hyvin todennäköisesti eri mieltä keksinnön arvosta.

Ollaksesi hyvä neuvottelija, sinun on

  • tiedettävä koko ajan, mitä haluat neuvotteluilta
  • ymmärrettävä yrityksen kanta
  • osoitettava henkilökohtainen ja ammatillinen tinkimättömyytesi
  • oltava tarpeeksi rohkea keskeyttämään neuvottelut ennemmin kuin hyväksymään huonot ehdot.

Ole valmis joustamaan. Ei esimerkiksi ole mitään syytä vaatia sellaisia rahoitusehtoja, joihin yrityksellä ei ole varaa. Useimmat lisenssisopimukset kehittyvät kompromissien prosessina, jossa molemmat osapuolet löytävät molemmin puolin hyväksyttävissä olevia keinoja saada sen, mitä haluavat.

Neuvottelut saattavat kuitenkin olla psykologisesti vaikeita. Jos henkilökemia neuvottelijoiden välillä ei toimi, ei ehkä ole mahdollista päästä hyväksyttävään sopimukseen. Sinun pitäisi suunnitella, mitä voit tehdä säilyttääksesi tilanteen hallinnan. Neuvotteluista vetäytyminen saattaa lopulta olla ainoa tapa säilyttää tilanteen hallinta, jos et näe syytä jatkaa. Seuraavassa sanonnassa on paljon perää: "Sillä, joka pystyy kieltäytymään sopimuksesta, on valta."

Varaudu siihen, että neuvottelut vievät aikaa ja saattavat aiheuttaa riitoja.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 08.12.2016