Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Kuolinpesä ja yritystoiminta

Pääset alla olevista linkeistä muutos- ja lopettamisilmoitusten ohjeisiin tilanteissa, joissa asiaan liittyy jakamaton kuolinpesä.

Yksityinen elinkeinonharjoittaja

Kun kuolinpesä jatkaa yksityisen elinkeinonharjoittajan kuoltua elinkeinotoimintaa, tehdään muutosilmoitus kaupparekisteriin. Lue ohjeet, miten ilmoitat elinkeinotoiminnan jatkamisesta.

Kun kuolinpesä ei jatka yksityisen elinkeinonharjoittajan kuoltua elinkeinotoimintaa, tehdään lopettamisilmoitus kaupparekisteriin. Lue ohjeet, miten ilmoitat elinkeinotoiminnan lopettamisesta.

Avoin yhtiö tai kommandiittiyhtiö

Kun kuolinpesä liittyy avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön yhtiömieheksi, tehdään yhtiösopimuksen muutosilmoitus. Lue ohjeet, miten ilmoitat kuolinpesän liittymisestä yhtiömieheksi.

Kun kuolinpesä luopuu avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön yhtiöosuudesta ryhtymättä yhtiömieheksi, tehdään myös yhtiösopimuksen muutosilmoitus. Lue ohjeet, miten ilmoitat yhtiöosuudesta luopumisesta.

Kun avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön yhtiömies kuolee ja tehdään lopettamisilmoitus. Lue ohjeet, miten teet lopettamisilmoituksen yhtiömiehen kuoltua.

Osakeyhtiö

Osakeyhtiön kaupparekisteriin merkityn vastuuhenkilön kuoltua on muutosilmoituksen tekemisessä vastuussa hallituksen jäsen tai toimitusjohtaja. Lue ohjeet, miten ilmoitat osakeyhtiön johdon, edustajien ja tilintarkastajien muutoksista.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 24.01.2019