Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Pyydä meiltä hyödyllisyysmallin tutkimusta

PRH:lta voi pyytää hyödyllisyysmallin tutkimusta. Pyynnön voi tehdä hyödyllisyysmallihakemuksen tekijä tai kuka tahansa muukin sen jälkeen, kun hyödyllisyysmalli on tullut julkiseksi.

Tutkimustuloksen perusteella tutkimuksen tilaaja voi arvioida, onko keksintö uusi aikaisempaan verrattuna ja eroaako se selvästi ennestään tunnetusta tekniikasta.

Tutkimuspyyntö ei estä hyödyllisyysmallihakemuksen käsittelyä. Jos tutkimuspyyntö tehdään hyödyllisyysmallihakemuksen yhteydessä, PRH tekee tutkimuksen ennen rekisteröitävyystarkastusta. Näin hyödyllisyysmallin hakija voi ottaa tutkimustuloksen huomioon ennen hyödyllisyysmallin rekisteröintiä. Hyödyllisyysmallin hakija voi tarvittaessa pyytää myös rekisteröinnin lykkäystä. Lue lisää rekisteröinnin lykkäyksestä.

Tutkimuksen tulos

Tutkimuksen tuloksena saat luettelon mahdollisista rekisteröinnin esteistä tai lähimmästä tekniikan tasosta.

Voit tilata tutkimustuloksesta erillisen maksullisen lausunnon, jossa keksintöä verrataan esille tulleeseen tunnettuun tekniikkaan. Lausunnossa ei oteta suoraan kantaa keksinnön uutuuteen tai keksinnöllisyyteen.

Tutkimuksen tulos ja hyödyllisyysmallihakemus tulevat julkisiksi samaan aikaan.

Kuinka nopeasti tutkimustuloksen saa?

Tutkimuksen toimitusaika on 2-3 kuukautta.

Mitä maksaa?

Hyödyllisyysmallin tutkimus ja erillinen lausunto maksetaan tilauksen yhteydessä.

Tutkimus on kiinteähintainen. Tutkimuksen hinnan löydät hinnastosta. Siirry hyödyllisyysmallien hinnastoon.

Näin tilaat tutkimuksen

Voit hakuvaiheessa tilata hyödyllisyysmallin tutkimuksen ja lausunnon merkitsemällä hakemuslomakkeessa asianomaiset kohdat. Siirry hyödyllisyysmallien lomakkeiden sivulle.

Voit tehdä tutkimustilauksen myös vapaamuotoisella kirjallisella hakemuksella, jossa viittaat tutkittavaan hyödyllisyysmalliin tai hyödyllisyysmallihakemukseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 27.01.2022