Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Uutta 1.1.2024 tilinpäätöksen ilmoittamisessa: Maksu 100 euroa, jos ilmoittamista ei tehdä sähköisesti YTJ- palvelussa

Työ- ja elinkeinoministeriö on antanut Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) maksullisia suoritteita koskevan asetuksen (1247/2023) ajalle 1.1.–31.12.2024. Tilinpäätöksen ilmoittaminen kaupparekisteriin maksaa 100 euroa, jos ”ilmoittaminen tehdään muuta kuin sähköistä asiointipalvelua käyttäen”. Sähköisellä asiointipalvelulla tarkoitetaan YTJ-palvelua.

YTJ-palvelu ohjaa ilmoittamaan kaikki vaaditut lakisääteiset tilinpäätösasiakirjat. PRH lähettää laskun maksusta jälkikäteen.

Tilinpäätöksen ilmoittaminen on lakisääteistä. Esimerkiksi osakeyhtiöt ovat velvollisia ilmoittamaan tilinpäätösasiakirjat rekisteröitäväksi kaupparekisteriin jokaiselta tilikaudelta. Tilinpäätös täytyy ilmoittaa myös silloin, kun yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa. Lue lisää tilinpäätösten ilmoittamisesta kaupparekisteriin prh.fi-sivuilla.

Vahvistetun tilinpäätöksen voi ilmoittaa kaupparekisteriin maksutta myös veroilmoituksen mukana. Tilinpäätös välittyy Verohallinnosta kaupparekisteriin, kun ilmoittamisessa on noudatettu tarkasti Verohallinnon antamia ohjeita. Ohjeet ovat vero.fi-sivustolla.

PRH valvoo, että laissa säädettyä tilinpäätösten ilmoittamisvelvollisuutta noudatetaan. PRH:n tehtävä on myös julkistaa tilinpäätökset muiden muassa elinkeinoelämän käyttöön.

PRH:n uudet hinnastot julkaistaan prh.fi-sivuilla 1. tammikuuta 2024.

PRH kuuluu työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hallinnonalaan.

Lisätietoja:
PRH:n asiakaspalvelu
Chatbot prh.fi-sivustolla neuvoo ympäri vuorokauden.
sähköposti: neuvonta.kaupparekisteri(a)prh.fi
puh. 029 509 5900 arkisin ma-pe klo 9-15

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 01.01.2024