Siirry suoraan sisältöön
Valikko

EUIPOn ja jäsenvirastojen yhteinen tiedonanto yleisen järjestyksen tai hyvän tavan vastaisista tavaramerkeistä

Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto (EUIPO) ja EU:n jäsenmaiden virastot ovat laatineet yhteisen tiedonannon, jonka tavoitteena on esittää yhteinen näkemys yleisen järjestyksen ja hyvien tapojen käsitteistä ja selventää näiden käsitteiden välisiä eroja. Tiedonannossa vahvistetaan kriteerit sen arvioimiseksi, onko merkki yleisen järjestyksen ja/tai hyvien tapojen vastainen. Lisäksi asiakirjassa annetaan esimerkkejä merkeistä, joiden voidaan katsoa olevan yleisen järjestyksen ja/tai hyvän tavan vastaisia.

Vaikka yleisen järjestyksen ja/tai hyvän tavan vastaisuus arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja vaikka arviointiin liittyy yhteiskunnassa tiettynä ajankohtana vallitsevat normit ja arvot, toimivat nyt julkaistavat periaatteet ohjeina, joiden avulla varmistetaan, että eri jäsenvaltioiden teollis- ja tekijänoikeusvirastot tulkitsevat määräystä samalla ja ennustettavalla tavalla.

PRH on osallistunut tiedonannon laatimiseen ja osaltaan hyväksynyt sen. Suomi soveltaa yhteistä käytäntöä 19.4.2024 alkaen.

Lue koko tiedonanto EUIPO:n sivuilta.Avautuu uuteen välilehteen

Lisätietoja:
Noora Laine
Lakimies
puh. 0295095535
s-posti: etunimi.sukunimi@prh.fi

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 19.04.2024