Siirry suoraan sisältöön
Valikko

EPO-kortit korvaava tunnistautumisratkaisu tulossa patenttipalveluihimme

PRH:n patenttipalveluihin on voinut tunnistautua Euroopan patenttiviraston EPO Smart Cardilla eli EPO-kortilla, mutta ne ovat poistumassa käytöstä. PRH kehittää korvaavan tunnistautumisratkaisun tämän kevään aikana. Lisäksi verkkopalveluihin voi tunnistautua Suomi.fi-tunnistuksen kautta.

Uusia EPO-kortteja ei ole enää mahdollista hakea EPOlta, eikä EPO uusi vanhentuvia kortteja enää omia palvelujaan varten. Kansallisten patenttivirastojen palveluja varten EPO kuitenkin uusii vanhoja kortteja vielä 30.9.2024 klo 18 (CET) asti.

Jos yrityksessänne on vuonna 2024 vanhenevia kortteja, suosittelemme, että uudistatte ne toistaiseksi normaalisti, mielellään 60 päivän sisällä ennen vanhenemista. Korttien käyttö tulee olemaan teknisesti mahdollista PRH:n patenttipalveluissa ainakin vuoden 2024 loppuun asti.

EPO-kortin korvaava ratkaisu tulossa

PRH kehittää parhaillaan EPO-kortit korvaavaa kaksivaiheista tunnistautumisratkaisua. Panostamme siihen, että siirtyminen uuteen tunnistautumistapaan tulee olemaan nykyisille EPO-korttikäyttäjille mahdollisimman vaivaton.

Uusi tunnistautumisratkaisu tulee käyttöön kaikissa sähköisissä patenttipalveluissamme (Patenttimaksupalvelu, PRH:n asiakirjapalvelu, PRH:n asiakastili) lukuun ottamatta nykyistä Epoline Online Filing -sovellusta (eOLF). eOLF-sovellusta voi siis jatkossakin käyttää ainoastaan EPO-kortilla. Uutta tunnistautumisratkaisua ei oteta käyttöön eOLF-sovelluksessa, koska myös se on poistumassa käytöstä. PRH:ssa on työn alla korvaava palvelu eOLF-sovellukselle.

Lisätietoja:

Lasse Koivisto
Sovellussuunnittelija
S-posti: etunimi.sukunimi@prh.fi
Puh. 029 509 5227

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 20.02.2024