Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Sähköiset patentti- ja hyödyllisyysmallipalvelumme uudistuvat helmikuussa

Julkaisemme asiakkaillemme viisi uutta tai uudistuvaa palvelua 6.2.2023 alkavalla viikolla. Myös PRH:n sisäinen patenttien ja hyödyllisyysmallihakemusten käsittelyjärjestelmä vaihtuu uuteen. Sähköisten patentti- ja hyödyllisyysmallihakemusten lähettäminen PRH:lle säilyy ennallaan.

Patenttitietopalvelu

Uusi Patenttitietopalvelu yhdistää nykyiset patenttien ja hyödyllisyysmallien tietokannat (PatInfo, FI-EP, Julkaisupalvelu ja Pate). Sen on tarkoitus olla tiedonhaussa nopeampi ja kätevämpi sekä helpottaa maksujen maksamista.

Patenttimaksupalvelu ja Asiakastili

Patenttimaksupalvelu sujuvoittaa maksamista ja vähentää maksuissa tapahtuvia virheitä. Palvelussa voi tarkastella ajantasaisia maksutietoja ja maksuhistoriaa. Patenttimaksupalveluun tulee uudeksi maksuvaihtoehdoksi Asiakastili, jonne paljon maksuja hallinnoivat yritykset voivat tallettaa rahaa patentti- ja hyödyllisyysmallimaksuja varten.

Patentin asiakirjapalvelu

Patentin asiakirjapalvelussa voi vastaanottaa sähköisesti patentteihin ja hyödyllisyysmalleihin liittyviä päätöksiä ja asiakirjoja. Asiakirjapalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti paljon patentteja ja hyödyllisyysmalleja hallinnoiville yrityksille.

Teollisoikeuslehdet-palvelu

Palvelu kokoaa kaikki teollisoikeuslehdet yhden palvelun alle. Patentti- ja Hyödyllisyysmallilehtien julkaiseminen nykymuodossa tiettyinä päivinä kuukaudessa loppuu ja vastaavat tiedot tulevat jatkossa uuteen Teollisoikeuslehdet-palveluun. Eli esimerkiksi myönnettyjen patenttien ja hyödyllisyysmallien julkaisurytmi nopeutuu, kun tieto julkaistaan heti, eikä vasta seuraavassa lehdessä.

Tavaramerkki- ja mallioikeusrekisteröintien julkaisu Teollisoikeuslehdet-palvelussa alkoi jo elokuun 2022 puolivälissä. Tutustu Teollisoikeuslehdet-palveluun, josta tässä vaiheessa löytyvät tavaramerkki- ja mallioikeusasiat.Avautuu uuteen välilehteen

Lisätietoja:

Juha Myllyaho
Projektipäällikkö
p. 029 509 5510
s-posti: etunimi.sukunimi@prh.fi

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 25.01.2023