Aikataulut vuodenvaihteen rekisteröinneistä kaupparekisteriin

Kaupparekisteriin saapuvien ilmoitusten määrä kasvaa runsaasti loppuvuodesta.

Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittelyajat ovat edelleen normaalia pidemmät. Pahoittelemme tästä asiakkaillemme aiheutuvaa vaivaa.

Olemme tiedottaneet aikaisemmin syksyllä vuodenvaihteen rekisteröintien aikatauluista. Useita ilmoitustyyppejä ei enää välttämättä ehditä rekisteröidä kuluvan vuoden puolella.

Huomaathan kuitenkin, että YTJ-palvelussa tehdyt perustamis- ja edustamisilmoitukset (esimerkiksi hallitusmuutokset) rekisteröidään melko nopeasti. Tutustu ilmoitusten käsittelytilanteeseen.

Aikaisemmin tiedotetut aikataulut

Sulautumiset ja jakautumiset

Yhtiöiden sulautumisten tai jakautumisten täytäntöönpanoa koskevien ilmoitusten täytyi olla perillä PRH:ssa viimeistään maanantaina 14.11.2022, jos täytäntöönpano haluttiin kaupparekisteriin vuodenvaihteessa.

Yrityskiinnitykset

Sulautumisten ja jakautumisten täytäntöönpanoihin liittyvien yrityskiinnityshakemusten ja -ilmoitusten täytyy olla PRH:ssa viimeistään perjantaina 9.12.2022, jos täytäntöönpano halutaan kaupparekisteriin vuodenvaihteessa.

Muut ilmoitukset

Muita ilmoituksia ei enää valitettavasti välttämättä ehditä rekisteröimään kuluvan vuoden puolella.

Olemme tiedottaneet aikaisemmin, että pyrimme rekisteröimään vuodenvaihteeseen mennessä ilmoitukset, jotka ovat perillä PRH:ssa viimeistään 3.10.2022.

Lisätiedot:

Kaupparekisterin neuvonta
ma–pe klo 9–15
puh. 029 509 5900

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 05.12.2022