Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Uusi Teollisoikeuslehdet-palvelu käytössä tavaramerkki- ja mallioikeusasioissa

Teollisoikeuslehdet-palvelu otettiin tavaramerkki- ja mallioikeusrekisteröintien julkaisussa käyttöön 16.8.2022. Palvelu korvaa aikaisemmat kerran tai kaksi kertaa kuussa ilmestyneet PDF-muotoiset lehdet.

Julkaisurytmi nopeutuu

Tavaramerkkien ja mallioikeuksien uudet rekisteröinnit julkaistaan Teollisoikeuslehdet-palvelussa heti, kun tavaramerkki tai mallioikeus on rekisteröity. Uusia rekisteröintejä julkaistaan palvelussa käytännössä päivittäin. Rekisteröinnin julkaisupäivästä alkaa kahden kuukauden väiteaika. Väiteaika voi siten alkaa minä päivänä tahansa, eikä se ole sidoksissa lehtien julkaisurytmiin, kuten oli silloin, kun lehdet julkaistiin PDF-muodossa vain tiettyinä päivinä.

Tavaramerkin tai mallioikeuden hakijan kannalta tämä tarkoittaa sitä, että myös rekisteröintipäätöksen saa heti rekisteröinnin jälkeen, eikä vasta seuraavan lehden ilmestyttyä. Jos hakija on ilmoittanut PRH:lle sähköpostiosoitteensa, rekisteröintipäätös lähetetään sähköpostilla. Muussa tapauksessa päätös lähetetään kirjepostina.

Palvelussa julkaistaan myös erilaisia tavaramerkkeihin ja mallioikeuksiin liittyviä tiedoksiantoja sekä laajalti tunnettujen tavaramerkkien luetteloon hyväksytyt tavaramerkit.

Kuinka Teollisoikeuslehdet-palvelua käytetään

Palvelussa on erilliset osiot tavaramerkkien ja mallioikeuksien julkaisuille. Voit hakea kerralla tietyn viikon julkaisuja valitsemalla ilmestymisvuoden ja viikon numeron. Voit myös hakea tietoja vapaasti haluamiesi päivämäärien perusteella.

Ennen 16.8.2022 julkaistut PDF-muotoiset lehdet löytyvät uuden palvelun arkistosta.

Palvelu laajenee myöhemmin

Teollisoikeuslehdet-palvelun on tarkoitus laajentua kattamaan myös patenttien ja hyödyllisyysmallien kuulutukset ja tiedoksiannot. Tiedotamme siitä lisää myöhemmin.

Tutustu uuteen teollisoikeuslehtipalveluun.

Lisätietoa:
Patricia Nyberg
Ylitarkastaja
etunimi.sukunimi@prh.fi
Puh. 029 509 5888

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 12.09.2022