Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Säätiö: Toimita vuosiselvitys PRH:lle

Toimita vuosiselvitys 6 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä PRH:een rekisteröitäväksi. Jos säätiön tilikausi on kalenterivuosi, toimita vuoden 2021 vuosiselvitys PRH:lle 30.6.2022 mennessä.

PRH ei voi myöntää lisäaikaa laissa säädetyn vuosiselvityksen ilmoittamiselle rekisteröitäväksi. Myöskään koronatilanne ei anna säätiöille mahdollisuutta poiketa 6 kuukauden määräajasta.

Vuosiselvitys on julkinen lukuun ottamatta tase-erittelyitä.

Voit toimittaa vuosiselvityksen sähköisesti, sähköpostilla tai postitse.

Lue ohjeet vuosiselvityksen sisällöstä ja toimituksesta PRH:een.

Maksut vuosiselvityksestä ja valvonnasta

PRH ei peri vuosiselvityksestä erillistä maksua, kun säätiö toimittaa vuosiselvityksen 6 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

PRH perii käsittelymaksuna 85 euroa, jos säätiö toimittaa vuosiselvityksen myöhässä. Myöhässä toimitetun vuosiselvityksen käsittelymaksu koskee ensimmäisen kerran säätiöitä, joiden tilikausi päättyi 1.1.2022 tai sen jälkeen.

PRH perii kaikilta säätiörekisteriin merkityiltä säätiöiltä vuosittain valvontamaksun. Valvontamaksu laskutetaan syys-lokakuussa. Lasku lähetetään säätiölle verkkolaskuna, jos säätiöllä on voimassa oleva verkkolaskuosoite. Jos säätiöllä ei ole verkkolaskuosoitetta, lasku lähetetään postitse säätiön säätiörekisteriin merkittyyn osoitteeseen. Tarkista säätiön osoite ytj.fi-sivuston yrityshaussa ja tee tarvittavat muutokset. Avautuu uuteen välilehteen

Vuosiselvitykset ovat myös PRH:n säätiövalvonnan perusta. Tutustu säätiövalvontaratkaisuihin.

Huomaa: Tilintarkastajan peräkkäisten toimikausien määrä on rajoitettu seitsemään

Huomaa vuonna 2022 tilintarkastajaa valittaessa, että tilintarkastajan peräkkäisten toimikausien yhteenlaskettu määrä voi olla enintään seitsemän vuotta säätiölain 4 luvun 5 §:n 2 momentin mukaan.

Jos säätiön tilikausi on kalenterivuosi, ja nykyinen tilintarkastaja oli toimessaan nykyisen säätiölain tullessa voimaan (1.12.2015), oli vuonna 2021 päättynyt tilikausi viimeinen, jonka kyseinen tilintarkastaja saattoi tarkastaa.

Lisätietoa:
Säätiövalvonta
Patentti- ja rekisterihallitus
puh. 029 509 5597 (ma-pe 13.00 - 15.00) tai sähköpostitse valvonta@prh.fi

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 17.02.2022