Kaupparekisteristä on poistettu toimimattomia yrityksiä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on poistanut kaupparekisteristä toimimattomia yrityksiä. Yritykset eivät ole ilmoittaneet yritystoiminnan jatkumisesta määräaikaan mennessä.

Yritysten poistaminen rekisteristä perustuu kaupparekisterilain 24 §:ään. Lainkohdan mukaan yritys on poistettava kaupparekisteristä, jos yritys ei ole viimeisen kymmenen vuoden aikana tehnyt ilmoitusta kaupparekisteriin ja on syytä olettaa, että yritys on lopettanut toimintansa. Verohallinnolta saatujen tietojen mukaan poistetut yritykset olivat toimimattomia.

Poistetut yritykset

Lista 4.10.2021 poistetuista yrityksistä on prh.fi-sivuilla.

Maaliskuussa 2021 lähetimme kehotuskirjeen poistomenettelyssä mukana olleille yrityksille. Kirjeessä pyysimme ilmoittamaan yritystoiminnan jatkumisesta. Lue lisää kehotuskirjeestä.

Toukokuussa 2021 julkaisimme prh.fi-sivuilla kuulutuksen, jossa kehotimme poistomenettelyn yrityksiä ilmoittamaan toiminnan jatkumisesta 27.9.2021 mennessä. Lue lisää kuulutuksesta.

Lisäksi tiedotimme poistomenettelystä ja määräajasta muissa tiedotuskanavissamme.

Mitä kaupparekisteristä poistaminen tarkoittaa?

Kaupparekisteristä poistaminen tarkoittaa, että yritys ei voi harjoittaa yritystoimintaa. Lue lisää kaupparekisteristä poistamisesta.

Verotusseuraamuksista saat lisätietoja Verohallinnolta. Siirry Verohallinnon yhteystietoihin vero.fi-sivuille.

Poistetun yrityksen palauttaminen kaupparekisteriin

Voit hakea yrityksesi palauttamista kaupparekisteriin. Lue ohje rekisteriin palauttamisesta.

Tiedustelut

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma - pe klo 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 08.10.2021