Näin suojaat itseäsi ja yritystäsi huijauksilta

PRH:lla on palveluja, joilla voit suojautua esimerkiksi yrityskaappauksilta ja huijausilmoituksilta. Palvelut ovat maksuttomia.

Varo harhaanjohtavia puheluja ja kirjeitä

Puhelut tietojen päivittämisestä "yritysrekisteriin" eivät tule PRH:n ylläpitämästä kaupparekisteristä. Kaupparekisteristä soitetaan sinulle vain silloin, kun yrityksen ilmoituksessa on puutteita.

Erityisesti tavaramerkin hakijat ja haltijat saavat harhaanjohtavia kirjeitä ja aiheettomia laskuja. Huomaa, että PRH:n lähettämissä kirjeissä lukee aina selvästi Patentti- ja rekisterihallitus.

Valitse vain sähköiset ilmoitukset YTJ-palvelussa

Kun allekirjoitat ilmoituksen netissä YTJ-palvelussa, valitse, että yrityksen ilmoitukset tehdään jatkossa vain sähköisesti. Näin varmistat, että yrityksen ilmoituksia kaupparekisteriin ja Verohallinnolle voi tehdä vain henkilö, jolla on siihen oikeus.

Seuraa muutoksia yrityksesi tiedoissa

PRH lähettää yritykselle sähköpostitse tiedon, kun muutosilmoitus on saapunut kaupparekisteriin.

Jos et ole ilmoittanut rekisteriin yrityksesi sähköpostiosoitetta, voit sopia viestin lähettämisestä PRH:n kanssa.

Tarkista tietosi ja ilmoita rekisteröintikielto

Voit tarkistaa suomi.fi-sivuston palvelusta, onko sinut merkitty kaupparekisteriin vastuuhenkilön tehtäviin. Vastuuhenkilö on esimerkiksi hallituksen jäsen.

Jos epäilet henkilötietojesi väärinkäyttöä, ilmoita rekisteröintikielto PRH:lle. Tällöin sinua ei merkitä vastuuhenkilöksi yritykseen, yhdistykseen tai säätiöön ilman erillistä suostumustasi.

Lisätiedot

Lue lisää huijauksilta suojautumisesta prh.fi-sivuilta.

Kaupparekisterin neuvonta
p. 029 509 5900
ma–pe klo 9.00–16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 05.07.2021