Tee rekisteröintikielto ja anna suostumus vastuuhenkilöksi netissä

Voit tehdä PRH:lle rekisteröintikiellon eli ilmoittaa, että sinua ei saa rekisteröidä yrityksen, yhdistyksen tai säätiön vastuuhenkilöksi. Tällöin sinua ei rekisteröidä vastuuhenkilöksi ilman erillistä suostumustasi. Nyt voit tehdä rekisteröintikiellon ja antaa suostumuksen netissä.

Tee rekisteröintikielto nettilomakkeellamme. Ilmoitat kiellon haluamiisi PRH:n ylläpitämiin rekistereihin: kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin ja säätiörekisteriin. Rekisteröintikielto on voimassa toistaiseksi, mutta voit milloin tahansa peruuttaa sen. Myös kiellon peruuttamisen teet netissä.

Jos sinulla on rekisteröintikielto, ja sinut ilmoitetaan yrityksen tai yhteisön vastuuhenkilöksi, otamme yhteyttä ilmoituksen tekijään suostumuksen järjestämiseksi. Annat suostumuksesi nettilomakkeella.

Suostumus koskee vain ilmoituksen tehneen yrityksen vastuuhenkilön tehtäviä.

Huomaa: Kaikki rekisteröintikieltoon liittyvät ilmoitukset edellyttävät vahvaa tunnistamista, jota varten sinulla täytyy olla suomalainen henkilötunnus sekä lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti).

Emme rekisteröi rekisteröintikieltoa, suostumusta tai kiellon peruuttamista sähköpostiviestin perusteella.

Lue lisää rekisteröintikiellosta, sen peruuttamisesta ja suostumuksen antamisesta vastuuhenkilön tehtävään.

Lisätiedot

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma–pe klo 9.00–16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 07.04.2021