Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittelyssä ruuhkaa

Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittelyajat ovat tällä hetkellä normaalia pidemmät. Pahoittelemme tästä asiakkaillemme aiheutuvaa vaivaa.

Olemme aloittaneet ruuhkan purkamisen erilaisin toimin. Tavoitteena on päästä lyhyempiin käsittelyaikoihin kevään kuluessa.

Netissä YTJ-palvelussa tehty muutosilmoitus käsitellään tällä hetkellä noin 23 työpäivässä. Netissä tehdyt perustamis- ja edustamisilmoitukset käsitellään kuitenkin nopeammin, 2–4 työpäivässä.

Käsittelyajalla tarkoitetaan aikaa, joka kuluu ilmoituksen saapumisesta rekisteröintiin tai puutteellisten ilmoitusten kohdalla yhteydenottoon. Tutustu käsittelyaikaennusteemme.

Seuraa ilmoituksesi käsittelyn etenemistä

Voit seurata tekemäsi ilmoituksen etenemistä Virre-tietopalvelun ilmoitushaussa Y-tunnuksen perusteella. Ilmoitushausta saat maksutta selville ilmoituksen vaiheen lisäksi diaarinumeron, saapumisajankohdan ja ilmoitustyypin. Tarkemmat tiedot ovat maksullisia. Siirry Virre-tietopalvelun ilmoitushakuun.

Jos uuden yrityksen Y-tunnus ei ole vielä tiedossa, voit ensin etsiä tietoa Y-tunnuksesta Virre-palvelun yrityshausta.

Ilmoituksen käsittelyvaihetta voit tiedustella myös kaupparekisterin neuvonnasta, ks. yhteystiedot alla.

Saat tiedon rekisteröidystä ilmoituksesta

Kun tekemäsi ilmoitus on rekisteröity, saat kaupparekisteriotteen kirjepostissa. Saat tiedon myös sähköpostitse, jos ilmoituksen lisätietojen antajan tai yrityksen sähköpostiosoite on rekisteröity kaupparekisteriin.

Jos ilmoituksessasi on virheitä tai puutteita eikä sitä voida rekisteröidä sellaisenaan, ilmoituksen käsittelijä ottaa sinuun yhteyttä kirjeitse tai puhelimitse.

Tiedustelut:

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma - pe klo 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 06.04.2021