Yhdistys: nimenkirjoitustiedot ajan tasalle valtuuttamisen helpottamiseksi

Yhdistysrekisteriin rekisteröidyt tiedot yhdistyksen nimenkirjoittajista saattavat vaatia päivittämistä, jotta yhdistys voi valtuuttaa henkilöitä asioimaan yhdistyksen puolesta esimerkiksi veroasioissa.

Aiemmin valtuuttamiseen käytetty Katso-palvelu lakkautetaan 31.12.2020. Jatkossa valtuutukset täytyy tehdä Suomi.fi-valtuuspalvelussa, joka tarkistaa nimenkirjoitustiedot suoraan yhdistysrekisteristä.

Huomaa: yhdistysrekisterin sähköisessä asiointipalvelussa ei käytetä Suomi.fi-valtuuksia.

Yhdistys, jossa yksi henkilö voi edustaa yhdistystä yksin

Yhdistys voi valtuuttaa omatoimisesti Suomi.fi-valtuuksissa, jos jollakin henkilöllä on oikeus edustaa yhdistystä yksin (nimenkirjoitusoikeus yksin) ja nimenkirjoittajien tiedot ovat ajan tasalla yhdistysrekisterissä. Siirry Suomi.fi-valtuuksiin.

Nimenkirjoittajat näet muun muassa yhdistysrekisterin tietopalvelusta ostamalla yhdistyksen rekisteriotteen hintaan 3,22 euroa (sis. alv 24 %). Siirry yhdistysrekisterin tietopalveluun.

Tarvittaessa ilmoita uudet nimenkirjoittajat yhdistysrekisteriin. Tee ilmoitus sähköisessä asiointipalvelussa. Nimenkirjoittajien sähköinen muutosilmoitus maksaa 20 euroa. Puheenjohtaja allekirjoittaa ilmoituksen. Lue ilmoittamisen ohjeet ja siirry ilmoittamaan prh.fi-sivuilta.

Yhdistys, jossa kukaan ei voi edustaa yhdistystä yksin

Omatoiminen valtuuttaminen Suomi.fi-valtuuksissa ei ole mahdollista, jos nimenkirjoitussäännön mukaan yhdistyksen edustamiseen vaaditaan kahta tai useampaa henkilöä yhdessä. Tee silloin valtuushakemus Digi- ja väestötietovirastolle. Siirry valtuushakemukseen suomi.fi-sivuille.

Ongelmia kirjautumisessa Suomi.fi-valtuuksiin?

Joskus kirjautuminen Suomi.fi-valtuuksiin ei onnistu, vaikka nimenkirjoittajatiedot ovat ajan tasalla yhdistysrekisterissä ja yhdellä on oikeus edustaa yhdistystä yksin. Tee silloin tietojen tarkistuspyyntö yhdistysrekisteriin. Lue ohjeet ja tee tarkistuspyyntö prh.fi-sivujen palautelomakkeella.

Lisätiedot

Yhdistysrekisterin neuvonta
puh. 029 509 5959
ma - pe 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 26.10.2020