Euraasian patenttivirasto ja Patentti- ja rekisterihallitus aloittavat PPH-yhteistyön

Poikkeustilanteesta huolimatta patenttivirastojen yhteistyö jatkuu ja kehittyy. Euraasian patenttiviraston (EAPO) ja Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) välinen Patent Prosecution Highway (PPH) sopimus allekirjoitettiin pääjohtajien toimesta Moskovassa maaliskuun 27. päivä ja Helsingissä huhtikuun 24. päivä. Sopimuksen mukaisesti kolmen vuoden pituinen PPH-pilottikausi käynnistyy vuoden 2020 jälkipuoliskolla myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Kuva PPH-sopimuksen allekirjoituksista keväällä 2020 Kuva: EAPO ja PRH


PPH-järjestelmän tarkoituksena on nopeuttaa patenttihakemusten käsittelyä ja vähentää eri maiden patenttivirastoissa tehtävää päällekkäistä tutkimustyötä. Hakija voi pyytää nopeutettua käsittelyä vastaavalle hakemukselle toisessa sopimusvirastossa, kun ensimmäisen hakemuksen vaatimukset on todettu hyväksyttäviksi ensimmäisessä virastossa. EAPO:n ja PRH:n välisessä sopimuksessa hakemukset voivat olla kansallisia patenttihakemuksia tai PCT-hakemuksia.

Euraasian patenttivirastossa voit hakea patenttia yhdellä hakemuksella kaikkiin Euraasian patenttisopimukseen (Eurasian Patent Convention, EAPC) liittyneisiin maihin.

Tutustu tarkemmin sopimuksiin ja ohjeisiin. Siirry PPH-sivustolle.

Tiedote EAPOn sivuilla englannksi
Tiedote EAPOn sivuilla venäjäksi


Lisätietoja:

Patentin neuvonta
neuvonta.patentti@prh.fi
ma - pe klo 9.00 - 16.15
puh. 029 509 5858


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 12.05.2020