Yrittäjä: näin ilmoitat kotipaikan muutoksen kaupparekisteriin

Yrityksen kotipaikan muuttumisesta täytyy tehdä erillinen ilmoitus kaupparekisteriin. Maksuton osoite- ja yhteystietojen muutosilmoitus ei riitä.

Kotipaikan tai kunnan, josta toimintaa johdetaan, täytyy sijaita Suomessa.

Useimmat yritykset voivat tehdä ilmoituksen sähköisesti YTJ-palvelussa. Sähköinen ilmoitus on edullisempi kuin paperi-ilmoitus, ja se myös käsitellään paperista nopeammin.

Näin teet ilmoituksen YTJ-palvelussa

YTJ-palveluun kirjautumisen jälkeen valitse palvelussa kohta "Yrityksen tietojen muutokset". Anna Y-tunnus ja jatka eteenpäin. Valitse sitten kohta "Aloita uusi muutosilmoitus", josta pääset tekemään ilmoituksen.

Jos yrityksen osoitekin muuttuu, tee siitä erillinen ilmoitus valitsemalla Y-tunnuksen jälkeen kohta "Aloita osoite- ja yhteystietomuutos".

Siirry YTJ-palveluun tekemään ilmoitus.

Yksityinen elinkeinonharjoittaja

Yksityisen elinkeinonharjoittajan (toiminimiyrittäjän) kotipaikan muutosilmoitus maksaa sähköisessä YTJ-palvelussa 40 euroa. Siirry ohjeeseen: Yksityisen elinkeinonharjoittajan muutosilmoitus.

Avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö

Avoimella yhtiöllä ja kommandiittiyhtiöllä kunta, josta toimintaa johdetaan, on yhtiösopimuksessa oleva tieto. Ilmoita siis kunnan muutos yhtiösopimuksen muutoksena.

Yhtiösopimuksen muutosilmoitus YTJ-palvelussa maksaa 120 euroa. Siirry ohjeeseen: Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön yhtiösopimuksen muutos.

Osakeyhtiö

Osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä täytyy mainita yhtiön kotipaikka. Ilmoita kotipaikan muutos yhtiöjärjestyksen muutoksena.

Yhtiöjärjestyksen muutosilmoitus YTJ-palvelussa maksaa 275 euroa. Siirry ohjeeseen: Osakeyhtiön yhtiöjärjestyksen muuttaminen.

Osuuskunta

Osuuskunnan säännöissä täytyy mainita kotipaikka. Ilmoita kotipaikan muutos sääntöjen muutoksena.

Sääntöjen muutosilmoitus YTJ-palvelussa maksaa 275 euroa. Siirry ohjeeseen: Osuuskunnan sääntöjen muutos.


Tiedustelut:

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma - pe klo 9.00 - 16.15.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 24.04.2020