Osakeyhtiö ja osuuskunta: Ilmoita tilinpäätös ajoissa – ja maksutta

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) lähettää tällä viikolla yli 1 500 osakeyhtiölle ja osuuskunnalle kirjeen, jossa yrityksiä muistutetaan tilinpäätöksen ilmoittamisvelvollisuudesta.

Kirjeen saavat osakeyhtiöt ja osuuskunnat, joiden tilikausi on päättynyt vuoden 2019 elokuun aikana, ja tilikauden tilinpäätöstä ei ollut rekisteröity kaupparekisteriin 9.3.2020 mennessä.

Kirje lähetetään yrityksen kaupparekisteriin ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai posti- tai käyntiosoitteeseen.

Kirjeen saaneiden yritysten tilinpäätösten ilmoittaminen ei ole myöhässä. Voit jättää kirjeen huomiotta, jos yrityksesi on jo ilmoittanut tilinpäätöksensä kaupparekisteriin.

Voit tarkistaa maksutta Virre-tietopalvelun tilinpäätöshausta, onko yrityksesi tilinpäätös rekisteröity kaupparekisteriin. Siirry Virre-tietopalveluun.

Huomaathan, että PRH saa tilinpäätösasiakirjat Verohallinnolta vain, jos asiakirjat on liitetty veroilmoitukseen täsmälleen Verohallinnon ohjeiden mukaan.

Myöhässä ilmoitetusta tilinpäätöksestä 85 euron lasku

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin joka tilikaudelta - myös silloin, kun yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa.

Voit ilmoittaa tilinpäätöksen maksutta kahdeksan kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

Jos toimitat tilinpäätöksen PRH:een tämän jälkeen, PRH lähettää yritykselle 85 euron laskun viivästyneen tilinpäätöksen rekisteröinnistä.

Katso ohjeet tilinpäätösilmoituksen tekemiseen prh.fi-sivuilta. Ohjeista löydät muun muassa tiedon siitä, mitkä asiakirjat kunkin yritysmuodon tulee lähettää PRH:een. Lue ohjeet tilinpäätöksen ilmoittamisesta kaupparekisteriin.


Lisätietoja

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma - pe klo 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 10.03.2020