Vuodenvaihteen rekisteröinnit kaupparekisteriin 3.12.2018 mennessä

Kaupparekisteriin saapuvien ilmoitusten määrä kasvaa runsaasti loppuvuodesta. Jos haluat ilmoituksesi rekisteriin vielä tämän vuoden aikana, ilmoituksen pitää olla saapunut kaupparekisteriin 3.12.2018 mennessä.

Ilmoita ajoissa sulautumisen tai jakautumisen täytäntöönpanosta

Yhtiöiden sulautumisten tai jakautumisten täytäntöönpanoa koskevien ilmoitusten tulee olla perillä viimeistään 3.12.2018, jos täytäntöönpano halutaan kaupparekisteriin ennen vuodenvaihdetta.

Tilikauden muutoksesta ilmoitus ennen kauden päättymistä

Verohallinnon ohjeiden mukaisesti tilikauden muutoksesta täytyy tehdä ilmoitus kaupparekisteriin viimeistään kahta kuukautta ennen kuluvan tilikauden päättymistä. Ilmoituksen voi tehdä netissä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa tai paperilomakkeilla (Y-lomakkeet).

Netissä muutosta ei voi ilmoittaa, jos yhtiön tilikauden päättymiseen on alle kaksi kuukautta.

Jotta tilikauden muutos ehtii kaupparekisteriin tämän vuoden puolella, paperilomakkeilla tehdyn ilmoituksen pitää olla saapunut kaupparekisteriin 3.12.2018 mennessä.

Verotukseen liittyvistä asioista voit kysyä lisätietoja Verohallinnolta.

Sähköinen ilmoitus on nopein tapa

Muistathan, että suuren osan kaupparekisteri-ilmoituksista voit tehdä sähköisesti PRH:n ja Verohallinnon yhteisellä ytj.fi-verkkosivustolla. Ilmoittaminen sähköisesti on nopeampaa ja useimmiten myös edullisempaa kuin paperilomakkeella. Siirry ytj.fi:hin tekemään ilmoitus.

Lisätietoja:
Kaupparekisterin neuvonta
ma - pe klo 9.00 - 16.15.
puh. 029 509 5900

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 26.11.2018